Naša priča

Poštovani posjetioci našeg sajta, predstavljamo vam svoj prirodni, originalni porodični brend „Zorja” iz Aranđelova kod Trebinja. Proizvodimo sapune od kozijeg mlijeka, kojima želimo da vam pomognemo da sačuvate lijep i zdrav izgled svoje kože.

Naš tim čine: moja majka, Zorica Šegrt; otac, Radivoje Šegrt i ja, Jelena Đokić.

Kažu da ono što ne želiš unijeti u organizam, nemoj stavljati ni na kožu. Zato smo stvorili liniju najkvalitetnijih proizvoda od potpuno prirodnih sastojaka, koji će nahraniti, njegovati i maksimalno zaštititi vašu kožu.

Izradu prirodne kozmetike od kozjeg mlijeka započeli smo u oktobru 2021. godine sa velikom ljubavlju, koja je i glavni sastojak naših proizvoda. Oduvijek sam bila ljubitelj prirode i ljekovitih biljaka, smatram da lijek za većinu bolesti postoji u prirodi.

Austrijski filozof Rudolf Steiner je rekao da tijelo ima sposobnost liječenja kada ga podržava priroda. Moji roditelji su uvijek uzgajali domaće životinje i pravili razne organske proizvode. Naše koze jedu mnogo vrsta biljaka i daju mlijeko koje je izuzetno kvalitetno i ljekovito. Tako nam se i javila ideja da napravimo zdravu kozmetiku, koja je istovremeno i njega, i lijek za mnoge kožne probleme. Tako se i moja dugogodišnja ljubav za dekoracijom i kreativnosti ispoljila na pravi način.

Svojim originalnim brendom pomažemo istovremeno i razvoj sela, jer se ljudi sve više vraćaju selu i prirodi. Ovo je dokaz da i na selu može da se razvije biznis i da se spoji lijepo i korisno.

Predstavnik tima „Zorja”,
Jelena Đokić

Brojke govore same za sebe!

1
godine postojanja
1 +
vrsta sapuna
+
zadovoljnih korisnika

Iz Hercegovine s ljubavlju

Već smo vam predstavili naš prirodni, originalni porodični brend „Zorja” iz Aranđelova kod Trebinja – sapune od kozjeg mlijeka.

Pružamo vam još neke informacije o sastavu, načinu izrade, kvalitetu, neodoljivom mirisu i izgledu sapuna.

Svi naši sapuni su ručno rađeni hladnim postupkom proizvodnje i izgledaju poput kolačića i cvjetova, a na ovakav dizajn nas uglavnom inspiriše boravak u prirodi.

Posao je postao zabava i druženje, u koje su uključeni i naši prijatelji, koji proizvode biljna i eterična ulja, maslinovo, ricinusovo, kokosovo, palmino. Svi sapuni su izrađeni od 100% prirodnih sastojaka, bez parabena, sulfata i bilo kakvih vještačkih proizvoda. Boje u njima se koriste u ishrani, dobijamo ih od sušenih biljaka, kafe, kakaoa, crvene paprike, cimeta, kurkume, aktivnog uglja… Sama izrada traje nekoliko sati . Nakon toga se sapun stavlja u silikonske kalupe odgovarajućeg oblika, dekorišemo ga po želji, igramo se bojamai pustimo mašti na volju. U svaki sapun ubacujemo nešto novo, blagotvorno za našu kožu, sa pojačanim ljekovitim dejstvom.

Tako napravljen sapun stoji najmanje 24h, a zatim se vadi iz kalupa i odlaže u posebno namijenjene prostorije za sušenje i sazrijevanje, gdje se drži najmanje mjesec dana. Nakon toga je spreman za upotrebu.

Naša vizija

U budućnosti želimo ostvariti saradnju i sa drugim proizvođačima i organizacijama koje brinu o zdravlju, proširiti proizvodnju, pohađati škole i seminare za usavršavanje, izlagati svoje proizvode na raznim sajmovima, podržati organizacije za zaštitu životne sredine, a svakako ćemo u daljem radu nastaviti da obogaćujemo naše sapune nekim novim prirodnim sastojcima.

Vjerujemo u budućnost prirodne kozmetike. Kao što je važno šta unosite u vaše tijelo, tako je važno i šta stavljate na vašu kožu. Okrenimo se prirodi i priroda će nam uzvratiti.

Korišćenjem naših potpuno prirodnih proizvoda, prepoznaćete kvalitet i riješiti probleme sa kožom.